dimecres, 21 de març del 2012

Estètica i alimentació

Quan Peter Paul Rubens va pintar "Les Tres Gràcies", segurament no era conscient de com seria de famosa i anomenada la seva obra, per comparar el prototipus de cos bell d’aleshores, amb el que preval ara.

Flacciditat, excessos adiposos i cel·lulitis són els principals enemics de moltes dones que avui en dia observen amb desesperació el seu cos davant del mirall, i veuen que no s'ajusta als cànons de bellesa que s'imposen en els temps que corren. 

Ara que s'acosta el bon temps, aquestes preocupacions tornen a generar intranquil.litat en moltes dones, i algunes decideixen agafar la paella pel mànec i aventurar-se a seguir algun tractament. 

La medicina estètica guanya protagonisme en aquests casos, però hauríem de saber acceptar que no és la panacea, i que tampoc no produeix miracles. 

 La cel·lulitis és el màxim exponent d'aquest fet, ja que és un problema per al qual encara no s'ha trobat una solució definitiva. L'altre maldecap, des d'un punt de vista estètic, és el greix localitzat (les acumulacions de cèl·lules grasses en llocs puntuals, que es mostren resistents, tant a les dietes com a l'ac-tivitat física). Jo voldria fer una crida a l'ús de bons hàbits i al sentit comú, sempre que la genètica no ens jugui una mala passada.

Tinguem sempre present en què consisteix una bona alimentació. Destinem, doncs, el temps ne-cessari a cada un dels àpats del dia, i donem a l'esmorzar el protagonisme que es mereix, i fem arribar, als nostres nens, homes i dones del futur, totes aquestes consideracions, amb la certesa que redundaran en benestar i absència de preocupacions alimentàries.


Autora: Mercè Fontanals
Foto 1: Montuno
Foto 2: seiho

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Enllaços

Seguidors