Ingredients per a 4 persones:
- oli d’oliva,
- mig pebrot verd, i mig pebrot vermell a tiretes,
- grans d’all
- 1 ceba mitjana,
- gambes, escamarlans i calamars petits: quatre peces per persona,
- arròs: dos grapats per persona i dos per paella
- peix de roca per al brou (netejar el peix i ficar-ho a l’olla amb aigua molt calenta a foc ben fort) sal.
Instruccions.
- Escalfa una mica d’oli en una paella.
- Quan l’oli estigui calent, tira-hi les tires dels dos pebrots: el verd i el vermell.
- Quan els pebrots estiguin fregits, treu-los de la paella. Seguidament, afegeix, a l’oli ben calent, els alls i la ceba ben picada, fins que quedi daurada.
- A continuació, fregeix les gambes, els escamarlans i els calamars, tallats a rodanxes.
- Quan estiguin fregits els calamars, les gambes i els escamarlans, afegeix-hi l’arròs i remena-ho tot bé. Posa-hi sal al gust.
- Després, afegeix-hi el brou de peix ben calent fins que cobreixi tot l’arròs.
- Cou l’arròs a foc intens durant uns vint minuts, vigilant que no es quedi sense suc. Per això has de tenir el brou sempre ben calent i a punt.
- Passats els vint minuts tasta l’arròs, i, si està a punt (tant de sal com de cuit), fica la paella al forn durant tres o quatre minuts perquè es dauri l’arròs. Treu-lo del forn i deixa’l reposar uns minuts abans de servir.
Foto: mj*laflaca
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada