dilluns, 8 de febrer del 2010

Brindis

Hi ha persones madures, potser les més assenyades, que solen pensar que certament el millor que té la joventut és que ja ha passat . Va ser un temps breu i joiós, romàntic i vigorós, però. tanmateix, ple de lluites, pors, dubtes, gelosies i rivalitats.Quan en qualsevol biografia arribem als 50 anys, sembla que el cavall de foc que tots portem dintre comença a perdre l´ansietat i, encara que no perdem la curiositat per la vida, sentim que hem de prendre´ns-la amb més tranquil-litat. Un matí, de sobte, ens interroguem sobre el perquè de tanta pressa. Tot seguit, prenem consiència que ja no ens cal córrer darrere de l´autobús, ni hem de patir ja cap examen, ni ens preocupa la indumentària, ni ens sentim obligats a esdevenir diferents dia rere dia,…i ens amoïna menys el que diran. Conservem les mateixes idees, no hem canviat de bàndol, seguim emprenyats amb els mateixos polítics, però no estem disposats que cap d´ells ens posi pedres al fetge.

Quan un és vell, el pitjor que pot fer és voler comportar-se com un jove.

Cada edat té el seu ventall de plaers que poden ésser tan ferms com d´altres, però, pitjor que voler ser jove a contra corrent és tenir idees de vell quan només tenim 30 anys. De gent jove envellida, en veiem i sentim cada dia en els mitjans de comunicació. Del primer cas, ens pot salvar el sentit del rídicul. En el segon cas, no hi ha cura possible, ja que és deguda a una manca de minerals al cervell.

El fet que amb el temps arribem a veure les situacions des d´una perspectiva real no impideix dir-ne una de grossa, i la seva resignació no ha de deixar d´ésser creativa.


El que volies ser de gran, ja ho ets, i el que no pensaves ser, ja no ho seràs. ADÉU A LA JOVENTUT! Les lluites, els nervis i el dubtes d´identitat es van acabar. Si ets una persona gran, avui és el futur que tant t´angoixava .Ja has vist que no ha passat res, has sortit bé d’una greu malaltia,i, finalment, la crisi econòmica se superarà, i els teus fills són més alts i més llestos. A més, el sol surt cada matí i tu ets viu.


HEM DE BRINDAR!


Autora: Manuela Gibert (Estudiant de Català llindar i d'Informàtica Inicial)

1 comentari:

Enllaços

Seguidors