dilluns, 6 de maig de 2013

Empanada gallega

    Ingredients per a 4 persones
    • ½ kg de farina 
    • 20 g de llevat 
    • 1  cullerada d’oli 
    • 1 cullerada de sal 
    • 1 ceba 1 pebrot verd i 1 de vermell 
    • 1 tomàquet
    • ½ kg de lacón (braó de porc) cuit 
    • 1 ou aigua tèbia

       Instruccions  
      1. Posa la farina a sobre del marbre. 
      2. Fes un forat al mig i tira-hi el llevat, l’oli i la sal. Afegeix-hi l’aigua tèbia. 
      3. Barreja-ho tot amb el batedor. 
      4. Amb les mans, treballa-ho tot bé fins que la pasta sigui tova. 
      5. Deixa-la reposar una hora coberta amb un drap. Augmentarà el seu volum. 
      6. A continuació, fregeix, en una paella, la ceba, els pebrots i el tomàquet. 
      7. Incorpora el lacón cuit, a trossos petits, i mescla-ho tot. 
      8. Paral·lelament, estira la pasta amb un corró i fes-ne dues parts iguals. 
      9. Aboca els ingredients del farcit a la primera part de la pasta. 
      10. Seguidament, cobreix el farcit amb la segona i tanca els costats. 
      11. Fes un petit forat a la part superior, i central, i pinta la superfície amb ou. 
      12. Finalment fica-ho tot a la part baixa del forn, a 180º C durant mitja hora.


      Autora: Elvira Vázquez
      Foto: Galería de Mumumío
      Música: Kevin McLeod

      2 comentaris:

      1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

        ResponElimina
      2. Se puede sustituir el lacon cocido por panceta viada cruda,cortada a trocitos muy finos y trocitos de un buen chorizo gallego no demasiado seco.
        El resultado es igual de delicioso, incluso,para mi gusto mejora bastante.Y en lugar de pintar con huevo,antes de meter en el horno colocar encima en trozos la piel de la panceta.
        Buen provecho.

        ResponElimina

      Seguidors