dijous, 29 de març del 2012

Notícia del Sàhara

Al llarg de molts dies, els sahrauís que viuen a l’estranger, ho van passar francament malamente al veure les imatges del que va succeir en el Sàhara ocupat. 


Hem vist com les forces de seguretat marroquines violaven els drets humans, tant a la ciutat de l’Aioun com en els campaments d’insurgents, o resistents, i, òbviamente, van causar bastants ferits, i, fins i tot, víctimes.

Tant els feia atacar nens com dones. Les forces marroquines utilitzaven fins i tot helicòpters, i van llançar, a la gent, dins del campament, gasos lacrimògens. 


En el campament d’insurgents sahrauís hi havia 4.680 “jaimes”. Després d’acabar de destrossar tot el campament i cremar-lo, les forces marroquines es van dirigir a la ciutat de l’Aioun, la capital del Sàhara Occidental, on hi havia les concentracions dels sahrauís contra les forces marroquines, que van finalitzar amb 12 morts i 70 ferits en una setmana.


Passen els  dies,  i la  policia  marroquina continua obligant les dones i nens que abandonin el campament, després d’haver-los tirat aigua calenta i maltractar-los. Hi havia nens, avis, dones…

Fins avui ha estat violada, sistemáticament, la Declaració Universal dels Drets Humans, per les autoritats marroquines. Ara hi ha molts desapareguts i presos sahrauís.


Això va succeir el dìa 8 de novembre, a les 6:00 del matí, en el campament sahrauí instal·lat als afores de la ciutat sahrauí de l’Aioun.


Autor texto:B Embamet
Foto 1: Bachmoon
Foto 2: Emilia Tjernström
Foto 3: John Spooner

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Enllaços

Seguidors