diumenge, 22 de maig del 2011

Un 20% dels joves de 16 anys de Sant Sadurní són "ni-ni"

Un 20% dels joves de 16 anys de Sant Sadurní són "ni-ni". Aquest és el títol d’un article presentat en una petita revista comarcal anomenada “El Cargol”, datada el 3 de febrer d’ aquest any. Vaig quedar glaçada al llegir-lo, ja que si en una ciutat petita, però alhora important per la seva producció de cava, tenen un 20% de canalla desvagada…, què no passarà en ciutats amb menys recursos? Aquesta va ser la meva primera reflexió, però, a continuació, em pregunto quin serà el seu futur, ja que no volen estudiar ni poden treballar per manca de preparació i de l’atur. La família en aquests casos, sol tenir poca influència. És imprescindible, doncs que els tutors de l'escola facin prendre consciència de la importància de la formació per aconseguir una inserció laboral de qualitat.


El poder polític de la Generalitat, els ajuntaments, i diputacions haurien de concertar amb empreses que siguin les responsables d’ensenyar aquells oficis que puguin ser més necessaris en un pròxim futur.

És altament preocupant que una part de la nostra joventut tingui un futur tan esfereïdor per falta d’il·lusions. En aquestes edats, les il·lusions són les vitamines que els enfortiran per començar el no sempre fàcil camí de la vida.



Autora: Manuela Gibert
Foto: Julie70 (Julie Kertesz)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Enllaços

Seguidors