dilluns, 18 de gener del 2010

El "Capritxo" de Gaudí....

L'arquitectura modernista, a Barcelona, és molt extensa; hi ha hagut molts arquitectes, grans i famosos, dels quals, el més conegut és Gaudí. Les seves obres han meravellat el món; la Sagrada fa milia (la seva obra màxima), la Casa Batlló, la Pedrera, el Parc Güell, i moltissimes mès. Però el "Capricho“ una de les seves primeres obres, situada a Comillas (Cantàbria) és una fantasia; és absolutament bonica, especialment les baranes, les terrasses, i els balcons que envolten la torre; són de ferro forjat brilllant en una curiosa combinació: la d'un balcó amb seient, que dóna l'esquena a l'espai circundant, com volent no perdre de vista l'esplendor de l'obra.

Les façanes són constuïdes amb maons adornats de ceràmica de colors, en forma de gira-sols, i, en la principal, finestres de guillotina. Els contrapesos són tubs de metall que emeten notes musicals quan són percutits. En unes de les finestres, hi ha dos vitralls de colors amb un ocell en actitud de tocar el teclat i una libèl-lula prement la guitarra.

El pòrtic té quatre columnes d'arcs originals, sobre els quals reposa la torre principal; és decorat amb ceràmica de dibuixos d'orenetes i fulles grogues.

Tot l'edifici es harmoniós , i la delicadesa del colorit provoca sensació de tranquil-tat i alegria I al jardi, assegut en un banc de pedra, hi ha la fugura de Gaudí, de metall, contemplant la seva obra.

Autora: Carme Marco (estudiant de Català llindar)

1 comentari:

  1. L'estiu de l'any passat vaig fer una sortida per Cantàbria. Evidentment vaig està a Comillas disfrutan de la visita del “Capritxo” de Gaudí.

    ResponElimina

Enllaços

Seguidors